Laser ontharen

Ongewenste haargroei is een doorn in het oog van velen. De benen met militaire precisie glad houden en haargroei op plekken waar je dat liever niet hebt. Laser ontharen rekent definitief af met die ongemakken. Zeg maar vaarwel tegen haar dat snel aangroeit, stoppels en ingegroeide haren. Bij een van onze klinieken in Den Haag, Oss of Roosendaal bieden we laserontharing aan.

Plan online direct
je eerste behandeling in

Wat is laser ontharen?

Laser ontharen is het definitief verwijderen van de haar en het haarzakje door gebruik van een lichtbron, de laser. Door de exacte golflengte wordt alleen het haarzakje vernietigd. Door deze precisie blijft de huid eromheen ongedeerd en ondervind je geen bijkomende beschadigingen aan de huid. Na 14 tot 21 dagen valt de haar uit. Om ervoor te zorgen dat de haren niet terugkomen, zijn er 5 tot 7 laserbehandelingen nodig. Daarna zijn de haarzakjes helemaal vernietigd en blijft de haargroei voor 80-90% definitief weg.

Verschil tussen laser ontharen en elektrisch ontharen

In je zoektocht bij definitief ontharen heb je misschien gelezen over elektrisch en laser ontharen. Het verschil is vrij duidelijk: bij donkere haren kies je altijd voor laser ontharen. Dit werkt sneller dan elektrisch ontharen. Voor grijze en witte haren in het gezicht kies je voor elektrisch ontharen. Door het ontbreken van pigment werkt laserontharing namelijk niet op witte, grijze en rossige haren.

Laser ontharen bij LaserCare

Bij LaserCare werken we met nummer één laser-ontharingsapparaat in de wereld en zijn we hierin opgeleid en gecertificeerd.

Veelgestelde vragen
over laser ontharen

Wij gebruiken de Highpower Lightsheer Diodelaser. Dit is de nummer één laser om te ontharen wereldwijd. Deze laser is medisch gecertificeerd.

  • Bij laser ontharen gebruiken we een lichtbron die de haar plus het haarzakje verbrandt doordat het donkere pigment in de haar de laserenergie omzet in warmte. Bij elektrisch ontharen wordt er met een steriele naald langs de haar een kleine stroompuls gegeven aan het haarzakje. Elektrisch ontharen is heel geschikt voor grijze en lichte haren, laser ontharen werkt alleen voor haren met donker pigment. Laser ontharen werkt sneller dan elektrisch ontharen, maar werkt dus niet op witte of blonde haren.
  • 4-6 weken niet harsen of epileren voor behandeling
  • 6 weken geen zon of zonnebank voor en tussen behandelingen in
  • scheren mag wel

 

Voor de eerste behandeling mag je minimaal vier tot zes weken niet meer harsen of epileren. Scheren mag wel, omdat dit niet de haarwortel verwijdert. Verder mag je in de behandelperiode geen gebruik maken van zonnebank of zelfbruinende producten. Vermijd de zon op het gebied om huidbeschadiging te voorkomen.

De meeste zorgverzekeraars hebben een budget voor laserontharing en elektrisch ontharen in het gezicht vanuit de aanvullende verzekering. Laserontharing wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Raadpleeg je eigen zorgverzekering om erachter te komen welke vergoedingen voor jou gelden.

Kosten van laser ontharen

De kosten van laserontharen hangen af van het gebied dat je wil ontharen en de hoeveelheid. Ontharen in het gezicht begint vanaf 80 euro, bikinilijn vanaf 175 euro en onderbenen vanaf 300 euro. Tijdens de intake kunnen we hier specifieker informatie over geven. 

Een afspraak maken kan
via onze online agenda

Daarom kies je voor laser ontharen in een van onze vestigingen van LaserCare:

Wist je dat we naast elektrisch ontharen ook laserontharing, anti aging– en acne-behandelingen aanbieden? Neem contact met ons voor meer informatie en plan direct je eerste behandeling. 

Hoe kunnen wij helpen?

Direct 1 op 1 contact