Elektrisch ontharen

Overmatig gezichtsbeharing waar je je voor schaamt. Scheren is geen optie, vanwege de stoppels die ervoor terugkomen. Je wil definitief vaarwel zeggen tegen deze ongewenste haren en zocht daarom op ‘elektrisch ontharen’. We vertellen je graag meer over elektrisch ontharen, de verschillen tussen laser- en elektrisch ontharen en onze werkwijze.

Plan online direct
je eerste behandeling in

Wat is elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen is een effectieve methode om witte, grijze, blonde en rossige haren permanent te verwijderen. Een steriele naald gaat langs de haar richting het haarzakje, om een kleine stroompuls af te geven. Door de warmteontwikkeling die hierdoor ontstaat wordt de voedingsbodem stuk gemaakt waardoor de haar niet meer terugkeert. Met elektrisch ontharen worden de haren één voor één behandeld en uit de huid verwijderd. We maken gebruik van de opening waar de haar door de huid heen groeit.

Verschil tussen elektrisch ontharen en laserontharing

Bij elektrisch ontharen gebruiken we een steriele naald, terwijl we bij laserontharen een laser gebruiken. Bij laserontharing wordt met een speciale golflengte het pigment van je haar snel opgewarmd. De haar en onderliggende wortel verbranden. Dit werkt alleen bij donkere haren, omdat lichte haren geen pigment bevatten. Bij haren zonder pigment is de enige oplossing elektrisch ontharen.

Elektrisch ontharen wordt bij witte, grijze, blonde en rossige haren ingezet. Deze haren bevatten niet tot nauwelijks pigment waardoor ze niet in aanmerking komen voor laserontharing.

Elektrisch ontharen door LaserCare

Heb je haren met weinig pigment waar je vanaf wil? Dan kun je het beste je haren elektrisch laten ontharen door een specialist.

Veelgestelde vragen over
elektrisch ontharen ontharen

Bij laser ontharen gebruiken we een lichtbron die de haar plus het haarzakje verbrandt doordat het donkere pigment in de haar de laserenergie omzet in warmte. Bij elektrisch ontharen wordt er met een steriele naald langs de haar een kleine stroompuls gegeven aan het haarzakje. Elektrisch ontharen is heel geschikt voor grijze en lichte haren, laser ontharen werkt alleen voor haren met donker pigment. Laser ontharen werkt sneller dan elektrisch ontharen, maar werkt dus niet op witte of blonde haren.
  • 4 weken niet harsen of epileren
  • scheren of knippen mag wel tot 4 dagen voor de behandeling
  • liever geen zongebruinde huid, probeer sunblock te gebruiken vanaf 4 weken voor je eerste behandeling

Er kan wat zwelling, roodheid of rode bultjes ontstaan. Dit verdwijnt na enkele dagen en doorgaans ervaar je geen pijn.

De meeste zorgverzekeraars hebben een budget voor laserontharing en elektrisch ontharen in het gezicht vanuit de aanvullende verzekering. Laserontharing wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Raadpleeg je eigen zorgverzekering om erachter te komen welke vergoedingen voor jou gelden. 

Wij staan voor echt contact

Bij LaserCare luisteren we naar jou en hoef je niet bang te zijn dat we je van alles aansmeren wat je niet nodig hebt. Alleen datgene wat jouw huid beter maakt. Voor elke behandeling nemen wij echt de tijd.

Een afspraak maken kan
via onze online agenda

Daarom kies je voor elektrisch ontharen in een van onze vestigingen:

Wist je dat we naast elektrisch ontharen ook laserontharing, anti aging– en acne-behandelingen aanbieden? Neem contact met ons voor meer informatie en plan direct je eerste behandeling. 

Hoe kunnen wij helpen?

Direct 1 op 1 contact