Laser ontharen Amsterdam

Zodra het kwik de 20 graden aantikt, kan de wintergarderobe ingewisseld worden voor zomerkleding. Korte broeken, jurkjes en blote armen. De zon verwarmt onze huiden en de blote benen mogen weer gezien worden op het terras. Maar iedere keer de benen, oksels en bikinilijn bijwerken is een hoop gedoe. Je wil af van die eindeloze scheerbeurten, ingegroeide haren en stoppels. Met laser ontharen zeg je definitief vaarwel tegen deze ongemakken. Je kunt bij ons laser ontharen in Amsterdam of een van onze andere vestigingen.

Maak direct een afspraak

Hoe werkt laserontharing?

Bij laserontharing wordt een laser op de huid gezet. Op basis van een speciale golflengte wordt het pigment van je haar in zeer korte tijd snel opgewarmd. De haar en onderliggende wortel worden vernietigd. Dit doet geen pijn: je kunt het vergelijken met een speldenprik. Sommige gebieden zijn wat gevoeliger, zoals de bovenlip of bikinilijn. Na de behandeling voel je hier doorgaans niets meer van. 

Na ongeveer 14 tot 21 dagen laat de haar los en valt deze uit. Resultaat is daardoor snel zichtbaar. Voor een permanent resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Er zijn namelijk drie fasen waar je haar in kan zitten: de actieve groeifase, de overgangsfase en de rustfase. Door meerdere behandelingen zorgen we dat 80-90% van alle haargroei definitief weg blijft.

Fase 1: de actieve groeifase

Tijdens deze fase bevat de haarwortel het meeste pigment of melanine. In deze fase worden veel haarwortels tegelijkertijd behandeld. Laser ontharen is voor de haren in deze fase het meest effectief. Maar niet alle haren bevinden zich in de groeifase, waardoor meerdere behandelingen nodig zijn. Ongeveer 60-80 % van je haren zitten in de actieve groeifase.

Fase 2: de overgangsfase

In deze periode stopt het haar met groeien en bevat het niet zoveel pigment meer. Hierdoor werkt de laser in deze fase niet optimaal. Ongeveer 15% van je haren zitten in deze fase.

Fase 3: de rustfase

Een gedeelte van je haren zit in de rustdagen waarbij de haar bijna los gaat laten en minder effectief te verwijderen is met laser. Ongeveer 2-10% van je haren zit in deze fase.

Laser ontharen bij LaserCare

Bij LaserCare werken we met nummer één laser-ontharingsapparaat in de wereld en zijn we hierin opgeleid en gecertificeerd.

Veelgestelde vragen
over laser ontharen

Ja, onze kliniek in Amsterdam zit op de Hygiëastraat 8. Ook hebben we vestigingen in Oss, Roosendaal en Den Haag. Via de agenda kun je een afspraak plannen of kennis maken.

Wij gebruiken de Highpower Lightsheer Diodelaser. Dit is de nummer één laser om te ontharen wereldwijd. Deze laser is medisch gecertificeerd.

Bij laser ontharen gebruiken we een lichtbron die de haar plus het haarzakje verbrandt doordat het donkere pigment in de haar de laserenergie omzet in warmte. Bij elektrisch ontharen wordt er met een steriele naald langs de haar een kleine stroompuls gegeven aan het haarzakje. Elektrisch ontharen is heel geschikt voor grijze en lichte haren, laser ontharen werkt alleen voor haren met donker pigment. Laser ontharen werkt sneller dan elektrisch ontharen, maar werkt niet op witte of blonde haren.

  • 4-6 weken niet harsen of epileren voor behandeling
  • 6 weken geen zon of zonnebank voor en tussen behandelingen in
  • scheren mag wel

 

Voor de eerste behandeling mag je minimaal vier tot zes weken niet meer harsen of epileren. Scheren mag wel, omdat dit niet de haarwortel verwijdert. Verder mag je in de behandelperiode geen gebruik maken van zonnebank of zelfbruinende producten. Vermijd de zon op het gebied om huidbeschadiging te voorkomen.

De meeste zorgverzekeraars hebben een budget voor laserontharen en elektrisch ontharen in het gezicht vanuit de aanvullende verzekering. Laserontharing wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Raadpleeg je eigen zorgverzekering om erachter te komen welke vergoedingen voor jou gelden.

Kosten van laser ontharen

Afhankelijk van het gebied dat je wil ontharen kunnen we je een prijsindicatie geven. Ontharen in het gezicht begint vanaf 80 euro, bikinilijn vanaf 175 euro en onderbenen vanaf 300 euro. Neem direct contact op voor meer informatie.

Een afspraak maken kan
via onze online agenda

Waarom kiezen voor laser ontharen in Amsterdam bij Laser Care?

Wist je dat we naast elektrisch ontharen ook laserontharing, anti aging– en acne-behandelingen aanbieden? Neem contact met ons voor meer informatie en plan direct je eerste behandeling. 

Hoe kunnen wij helpen?

Direct 1 op 1 contact