Smoothbeam Laser

 

Acne Littekens
Actieve Acne behandeling
Huidverjonging
Hoe de Smoothbeam Werkt
 

De Smoothbeam is een geavanceerde laser met verschillende behandeldoeleinden. Deze laserbehandelingen zijn enorm effectief om actieve acne en acne littekens te behandelen, tevens kan het verloren gegane collageen door veroudering weer terug worden opgebouwd. De Smoothbeam stimuleert het lichaamseigen collageen om weer nieuw collageen aan te maken.
 

Acne Littekens – Verbetering en reducering

Door het collageen te stimuleren vult de Smoothbeam de acne littekens van binnenuit op met nieuw lichaamseigen collageen, tevens worden de littekens verzacht.

De Smoothbeam is een van de nieuwste niet invasieve lasers. Niet invasief betekent dat deze laser niet brandt, snijdt of de huid beschadigt. In tegenstelling, de werking van deze laser vindt onder de opperhuid plaats en door de nieuwe geavanceerde DCD koeling blijft de opperhuid volledig beschermd. Meerdere behandelingen zijn nodig om het collageen te stimuleren en de littekens te minimaliseren.
Acne Littekens

Acne litteken reductie
Foto bron: Candela LaserActieve Acne Behandeling.
Omdat de Smoothbeam daadwerkelijk de oorzaak van acne aanpakt, de talgklier die overactief en vergroot is wordt acne succesvol gereduceerd. Dit effect alleen al voorkomt toekomstige littekens te ontstaan. De Smooth Beam krimpt de talgklier weer terug naar de oorspronkelijke grootte, waardoor hij weer normaal kan functioneren. Ook voor zeer vette huiden zonder acne biedt deze laser een uitstekende oplossing.
Tijdens klinische onderzoeken die gedaan zijn naar deze laser ondervond 98% van de patiënten een significante verbetering van de acne laesies na 4 behandelingen en toonden na 6 maanden nog geen nieuwe laesies. Uiteraard variëren de resultaten per persoon.

Reductie van actieve acne en acne littekens
Foto bron: Candela Laser

Huidverjonging/fijne rimpelreductie.

Rimpels worden veroorzaakt door het verlies van collageen en elastine in de huid door veroudering. Door het collageen te reactiveren worden gebieden waar veel verlies van collageen heeft plaatsgevonden weer opgevuld met nieuw collageen. Hierdoor wordt de huid weer elastisch. De huid wordt zichtbaar gladder en toont minder fijne rimpels.
 

Fijne rimpel reductie
Foto bron: Candela Laser


Hoe de Smoothbeam Werkt
Het Smoothbeam’s gepatenteerde LASR™ (laser assisted skin renewal) proces geeft huidverjonging door twee unieke elementen:
• Een laser puls die de opbouw van nieuw collageen stimuleert net onder de opperhuid
• Een Dynamic Cooling Device (DCD) die de opperhuid tijdens de behandeling voorziet van een fijne mist cryogeen (koude) spray waardoor deze goed beschermd blijft. Elke puls cyclus geschiedt in een seconde zodat de behandeling weinig tijd in beslag neemt.


Stap 1

DCD koelt en beschermd de opperhuid voor- en nadat de laserpulsen worden gegeven.

 

 

 

 

 

 

Stap 2

Smoothbeam's 1450 nm golflengte verwarmt het water in de huid en raakt het nog aanwezige collageen zonder de opperhuid te beschadigen. Tevens krimpt het de vergrootte talgklieren. 

 

Stap 2 vervolg

De afgegeven warmte gaat wat verder naar boven in de onderhuid voor meer zichtbaar resultaat.

 

 

 

 

 

 

 

Stap 2 vervolg

De huid wordt geleidelijk en gecontroleerd verwarmd.

 

 

 

 

 

Stap 3

De natuurlijke genezingsreactie van de huid reageert door het collageen te remodelleren en een nieuw collageennetwerk aan te maken.
Illustratie bron: Candela Laser


 

 

 

Hoe lang duurt een behandeling met de Smoothbeam Laser?

Een van de mooiste aspecten van de Smoothbeam technologie is dat in korte tijd een gebied kan worden behandeld, de zogenaamde “lunchtime” behandeling. Een behandeling neemt 10 tot 30 minuten in beslag. Na de behandeling kan men meteen verder met de dagelijkse werkzaamheden zonder dat de omgeving er iets van merkt. Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de conditie van de huid en het resultaat dat men wil bereiken.

Hoe verloopt de behandeling?
U en de behandelaar dragen veiligheidsbrillen om de ogen te beschermen. Een klein handstuk raakt uw huid en geeft laserpulsen. U voelt de koude spray gedurende iedere laserpuls.

Is het pijnlijk?
Omdat de laser werkt met geavanceerde koeling is de behandeling goed te doorstaan. De meeste mensen ervaren het als een elastiekje dat tegen de huid aan wordt getikt, sommige vinden het slechts een tinteling.
Hoe lang duurt het voor ik resultaat zie?
Dit is per persoon en behandelindicatie verschillend, meestal ziet men bij acne na iedere behandeling verbetering. De opbouw van collageen neemt ongeveer 6 maanden in beslag, afhankelijk van leeftijd en conditie van de huid. Geduld is dus gepast.

Wat voor voorzorgsmaatregelen moet ik nemen voor en na iedere behandeling?
Vermijdt blootstelling aan uv licht (zonnebank, zon). Gebruik geen zelfbruinende crèmes en gebruik de eerste dagen na de behandeling geen peeling of scrub crèmes. Gebruik geen agressieve of uitdrogende producten.

Zijn er enige bijwerkingen te verwachten met de Smoothbeam?
Over het algemeen niet, soms kan de huid na behandeling rood zien, dit trekt snel weg. Bij gepigmenteerde huiden kunnen er tijdelijk wat lichtere vlekjes ontstaan doordat de huid op deze plaatsen vernieuwd, dit verdwijnt weer vanzelf.

Wat zijn de kosten?
Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kunnen we u een passende prijsopgaaf doen. Om u echter een idee te geven volgen hier enkele voorbeelden:

Gehele gelaat € 300
Rondom de ogen € 75
Voorhoofd en kin € 150
(Deze prijzen zijn per behandeling)