Laserontharing is de perfecte oplossing voor ongewenste haargroei!De High Power Lightsheer Diodelaser

De High Power Lightsheer Diodelaser is een geavanceerde technologie ontworpen om comfortabel en snel ongewenste haren duurzaam te verwijderen. De Lightsheer behoort dan ook tot de beste ontharingslasers ter wereld en onderscheidt zich op vele punten van zijn concurrenten. Zo is het de eerste laser die door de uiterst kritische Amerikaanse keuringsdienst FDA voor permanente haarreductie is goedgekeurd.

De Lightsheer wordt geleverd door lumenis een gerenommeerd bedrijf dat al meer dan 20 jaar laserapparatuur aan ziekenhuizen en klinieken in binnen en buitenland levert. Onderzoekers van de bekende Harvard Universiteit in de VS hebben de goede resultaten van deze laser in wetenschappelijk onderzoek bevestigd.

Hoe werkt de Lightsheer?
Om te begrijpen hoe de Lightsheer werkt is het belangrijk te weten hoe haar groeit en hoe de laser het haar kan verwijderen.


Er zijn 3 verschillende groeifases:

1. Actieve groeifase
Tijdens deze fase bevat de haarwortel pigment of melanine.

2. Overgangsfase
In deze periode van ongeveer 2 weken stopt het haar met groeien en bevat het niet zoveel pigment meer.

3. Rustfase
Na een periode van ongeveer 6 weken zullen de haren in deze fase spontaan uitvallen en start er een nieuw groeiproces.

De Lightsheer produceert een krachtige, zeer geconcentreerde en zuivere laserstraal. De energie van deze laserstraal wordt in het pigment van de haarwortels omgezet in warmte, waardoor de haarwortels zodanig beschadigd raken dat nieuwe haargroei niet meer mogelijk is, zonder schade aan te brengen aan de huid. De haren in de groeifase (1) zijn het meest gevoelig voor het laserlicht. Dit komt doordat de haarzakjes van de haren in deze fase pigment of melanine bevatten. Het laserlicht is dus het meest effectief bij haren in de actieve groeifase (1).

Per laserpuls worden vele haarwortels tegelijkertijd behandeld. Niet alle haren bevinden zich in de groeifase, waardoor meerdere behandelingen, met tussenpozen van 6 tot 8 weken nodig zijn. Ongeveer 6 weken voor de behandeling van gezicht, oksels of bikinilijn en 8 weken voor benen, rug of buik.

Veilig & Huidvriendelijk
Om de huid extra te beschermen heeft de Lightsheer een uniek koelsysteem, de ChilltipTM. Zoals de naam aangeeft koelt de ChilltipTM de huid in de omgeving die wordt behandeld tot 4° Celsius. De ChilltipTM zorgt ervoor dat de warmte die bij de laserstraal vrijkomt direct wordt tegengegaan, waardoor het comfort tijdens de behandeling wordt verbeterd. Daardoor is de Lightsheer ook geschikt voor de gevoelige huid. Gewoonlijk kunt u vrijwel direct na de behandeling uw normale bezigheden hervatten.

Waarom de Lightsheer?
In verschillende klinieken en praktijken wordt gebruik gemaakt van flitslampen voor ontharingsdoeleinden. Deze apparaten zenden een mix van vele soorten licht uit. De Lightsheer werkt op een zuivere golflengte van 800nm en kan door zijn hoge vermogen ook dieper gelegen haarwortels bereiken. Hierdoor kan ook worden onthaard op plaatsen waar flitslampen en andere lasers moeten afhaken.

Tevens wijst de praktijk inmiddels uit dat het aantal behandelingen met de Lightsheer gemiddeld 3 tot 5 is ten opzichte van flitslampen waarbij voor dezelfde behandeling gemiddeld 5 tot 9 sessies nodig zijn! De behandelprijs ligt misschien wat lager door de vaak geringe investering, maar de uiteindelijke totaalprijs voor u veel hoger. Niet te vergeten dat je vaak meer dan een jaar bezig bent voordat u resultaten ziet!


Laserontharing, veelgestelde vragen

Hoe groeit haar?
Haarfollikels ontwikkelen zich door een complexe serie van activiteiten in de huid. Interessant is dat niet alle haren tegelijkertijd groeien. Eigenlijk maakt de groei verschillende fasen door: de groeifase (anagene fase), de overgangsfase (catagene fase) en de rustfase (telogene fase). De tijd die elke fase neemt is afhankelijk van diverse factoren, waaronder lichaamsgebied. Bijvoorbeeld: op de hoofdhuid zijn 90% van de haren in de groeifase, in vergelijking met 70% van de haren op onze armen. Gedurende de overgangsfase begint de omliggende huid de haarwortel te absorberen. Uiteindelijk komt de haar in de rustfase en zal uitvallen waarna de groei opnieuw begint.

Wat bepaalt het uiterlijk van lichaamsbeharing?
Leeftijd, afkomst, plaats op het lichaam, medicatie en hormoonspiegel bepalen de lengte, dikte en kleur van lichaamsbeharing. Hoeveel haren er te zien zijn hangt af van de hoeveelheid haren die op dat moment in de groeifase zijn en hoelang die fase duurt.


Waarom de lightsheer in plaats van andere lasersystemen?
LaserCare heeft gekozen voor dit systeem omdat er uitgebreide klinische studies gedaan zijn naar deze laser en zij dan ook als beste ontharingslaser ter wereld wordt beschouwd. Met deze lightsheer laser wordt zeer veel gewerkt in professionele klinieken en beautycenters over de hele wereld. Kortom wie voor kwaliteit gaat kiest voor de Lightsheer net als wij.


Hoe verwijdert de lightsheer laser het haar?
Het licht dat vrijkomt uit de lightsheer laser wordt door het pigment dat zich aan de haar onder in de follikel bevindt geabsorbeerd. De laser geeft zijn energie een fractie van een seconde vrij. Deze fractie van een seconde is echter lang genoeg om de haarfollikel te vernietigen en kort genoeg om het omliggende weefsel te ontzien. De unieke gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk helpt de huid te beschermen door de huid te koelen tijdens het vrijkomen van energie. Het diode licht dat op een diepte van 810 nm vrijkomt, is de ideale diepte om de haar te raken en de bloedvaten en weefsels te ontzien. De verhitting van de haarfollikel heeft als gevolg: vernietiging/beschadiging van de haarfollikel met als gevolg vertraagde groei en in de meeste gevallen permanente vernietiging van de follikel.

Is het veilig?
Ja.
Het lightsheer systeem is na jaren research in 1998 in Amerika op de markt gebracht door de Coherent Medical Group. Een gerenommeerd bedrijf welke Lasers voor vele medische toepassingen maakt. De Lightsheer Laser is de meest uitvoerig geteste laser ter wereld. De laserinstellingen zijn zeer zorgvuldig gedefinieerd om de precisie, diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen. De gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls te ontzien. Spookverhalen over verbrandingen etc. zijn op de Lightsheer laser niet van toepassing, integendeel.

Kan deze laser schade aanrichten zoals een rimpellaser?
Nee.
Voor het behandelen van rimpels gebruikt men o.a. Co² lasers. Deze richten zich ook op het vocht van de huid waardoor onherstelbare schade kan ontstaan. De lightsheer diode laser richt zich alleen op het pigment van de haar en ontziet de huid. Zodoende kan er geen schade aan de huid gebracht worden.

Doet het pijn?
De meeste mensen verdragen de behandeling goed, sommige gebieden zijn echter wat gevoeliger. Er is een tintelend, prikkend gevoel. Echter, sommige delen van het lichaam zijn nu eenmaal iets gevoeliger dan andere delen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
De lightsheer verstoort het groeipatroon van de haren in de actieve fase. Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied te vernietigen. Rekent u in ieder geval op 3 tot 5 behandelingen. De eerste 3 behandelingen zullen met een tussenpoos van 5 tot 6 weken plaatsvinden. Er zijn in ieder geval 3 behandelingen nodig om alle haren in de groeifase te raken.

Wat zijn de kosten?

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kunnen we u een passende prijsopgaaf doen. Om u echter een idee te geven volgen hier enkele voorbeelden:

Bovenlip € 80
Kin/hals € 80 tot € 145
Oksels € 150
Bikinilijn € 175
Stringlijn € 225
Braziliaanse bikini € 260
Rug (man) € 250 tot € 575
(Deze prijzen zijn per behandeling)

 

Zijn de resultaten definitief?
De lightsheer laser is de enige laser welke door de FDA is goedgekeurd voor de claim permanente haarreductie. Klinische studies rangschikken de lightsheer als de meest effectieve laser. Klanten mogen een permanente vermindering van haargroei verwachten binnen 4 tot 5 behandelingen, in sommige gevallen zullen echter meer behandelingen nodig zijn. Garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats kunnen wij niet, omdat onder invloed van hormoonveranderingen en ouder worden er altijd donshaartjes kunnen veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan de laser uiteraard niets veranderen. Wel garanderen wij resultaat wat u uiteraard ook zeker van ons mag verwachten!

Wat gebeurd er na de behandeling?
Binnen een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood worden en wat zwellinkjes vertonen. Dit is een normale reactie op de sterke hitte die de laser in de haarwortel gebracht heeft, dit zal snel verminderen. Om de reactietijd zo kort mogelijk te houden wordt er een verkoelende gel aangebracht die u zelf, als de huid weer rustig is, mag verwijderen. Plan geen belangrijke dingen direct na de behandeling, omdat u niet weet hoe sterk de huid reageert.

Na 1 of 2 weken zult u zien dat de haren die behandeld zijn heel langzaam uit de huid groeien, als u dit storend vindt kunt u deze haren scheren, u mag ze ook laten zitten, ze vallen er vanzelf uit.

Wie kunnen er behandeld worden?
Eigenlijk bijna alle huidtypes en haarsoorten van mannen en vrouwen!
Er zijn echter een paar uitzonderingen, lichte donshaartjes en harde witte/grijze haren reageren niet goed op de laser, dit omdat zij bijna geen pigment hebben. Ook negroïde huidtypes reageren anders, omdat de huid zelf veel pigment bevat. Mocht u twijfelen of uw huid geschikt is voor een laserbehandeling, aarzel dan niet en neem contact met ons op zodat wij dit samen kunnen overleggen. Uiteraard beoordelen wij voorafgaand aan de behandeling huid en haarsoort en overleggen met u wat u van de lightsheer mag verwachten.

Zijn er nog speciale instructies voor of na de behandeling?
• Gebruik geen producten op het behandelde gebied behalve de u aangeraden cooling gel of een zonnebrandcrème met zeer hoge beschermingsfactor (sunblock) als u in de zon loopt. U mag het gebied met zachte reiniging wassen maar niet scrubben.
• U mag met het behandelde gebied niet in de zon, niet op de zonnebank en geen zelfbruinende producten gebruiken 4 weken voor en na uw behandeling.
• Na 1 of 2 weken zullen de behandelde haren uitgroeien, u mag scheren (hoeft niet), ze vallen er vanzelf uit.
• Tussen de behandelingen in niet harsen of uittrekken met pincet, alleen scheren is toegestaan. Voor de 1e behandeling mag er reeds 6 weken niet geëpileerd of geharst zijn.
• Laat de huid na de behandeling met rust, ga niet pulken.

Waarom kiest u voor LaserCare?
• Deskundig en eerlijk advies
• Duidelijke betrokkenheid en aandacht voor uw persoonlijke situatie
• Jarenlange ervaring en expertise op het gebied van laserontharing
• Zeker en veilig doordat u met de medische lightsheer diode laser behandeld wordt
• U betaalt bij ons per behandeling, u bepaalt zelf of u doorgaat voor perfectie of dat u tevreden bent met het goed zichtbare resultaat na enkele behandelingen