Fractional Laser

Waarvoor gebruiken we deze laser onder andere?
· Huidverjonging voor het gelaat, hals decollété, handen en lichaam
· Huidverstrakking
· Acne littekens en andere littekens
· Striae
· Ouderdomsvlekken en pigmentstoornissen
· Grove poriën

Fractional Laser is de allernieuwste techniek om de huid aanzienlijk te verbeteren. Alle bovenstaande indicaties zijn behandelbaar zonder de met laser geassocieerde risico's en herstelperiode. Deze behandeling kan veilig uitgevoerd worden op het gezicht, maar ook op de hals, borst, handen en andere delen van het lichaam.

Hoe werkt het fractional principe?
Zeer smalle, microscopisch kleine laserbundels penetreren, op onderling bepaalde afstand, in verticale richting de huid. Slechts een fractie van de huid worden op deze manier behandeld (ongeveer 20%) waardoor er 80% gezonde huid aanwezig blijft die razendsnel de microscopische gaatjes gaat genezen met nieuwe huidcellen. Deze onmiddellijke samentrekking van de collageenvezels door de fractional laserbehandeling geeft een huidverjonging door krimping (onmiddellijk) en door de vorming van nieuw collageen (na 6 tot 12 weken).
Na 3 tot 4 weken moet de behandeling worden herhaald, in totaal 3 tot 6 keer voor een optimaal resultaat. Direct na de laserbehandeling ontstaat er een enkele uren durende roodheid, gepaard gaande met een brandend gevoel zoals bij een zonnebrand. De zogenaamde gaatjes blijven nog een paar dagen licht zichtbaar en kunnen bronzig kleuren. Deze mogen op de tweede dag indien u ze storend vind worden gecamoufleerd met make-up. Na een aantal dagen kan de huid licht schilferen wat men uitstekend kan camoufleren met een hydraterende crème.
Snel genezingsproces waardoor men snel de dagelijkse routine kan hervatten.


Bovenstaande, uitvergrote foto laat zien hoe de laser kleine stukjes huid behandeld heeft, waardoor de omringde cellen aangezet worden deze zones met nieuwe cellen te voorzien.

De behandeling
· De huid wordt eerst goed gereinigd
· Daarna behandelen we het gebied met de laserkop, dit geeft een prikkend gevoel en is goed te verdragen, er is geen anesthesie nodig
· Hierna wordt de huid goed gekoeld en behandeld met een speciale crème
· Na 1 behandeling is het resultaat al voelbaar, de huid voelt jonger, strakker en flexibeler
· 3 tot 6 sessies met een pauze van 3 tot 4 weken zijn nodig voor een optimaal zichtbaar resultaat.
· Na de behandeling kan men direct weer met de dagelijkse routine doorgaan
· Dit alles neemt niet meer dan één uur in beslag
· Er zijn vrijwel geen bijwerkingen geconstateerd. Wat tijdelijk kan optreden is roodheid, zwelling, vervellen en licht infectiegevaar.

Prijsindicatie per behandeling:
· Gelaat geheel € 495,-
· Handen € 250,-
· Ogen rondom € 195,-
· Rondom de mond € 195,-
· Hals € 350,- Decolleté € 495,-